Pretraži Navigation

Žrtvovao je svoj život kako bi spasio tuđi. I to, čak 9 puta!

Usred rasprave o većim plaćama, štrajku i svađi: tko je kriv: sindikati ili ministarstvo...mi vam donosimo priču o jednom iznimnom nastavniku.

Zvonimir Vuković cijeli je svoj radni vijek, 43 godine proveo na istom mjestu, kao nastavnik tjelesnog u osnovnoj školi u Zlatar Bistrici. Svoje je đake, kaže, uvijek učio da budu ljudi. Da znaju što su prave vrijednosti.

"Ako se zapostavio odgoj, samo se stavi obrazovanje na prvo mjesto onda imate obrazovane ljude koji ne znaju međusobno komunicirat, koji se ne poštuju."-kaže.

Veća nagrada od osvojenih pehara na natjecanjima je poštovanje učenika. Kada klinci koji su postali ljudi koji te i desetljećima poslije, sretnu na ulici, uz osmijeh stisnu ruku.

"Imam to negdje, čuvam... razmišljanje djeteta o svom razredniku i kad dijete napiše u šestom razredu da je njegov razrednik strog, ali pošten i kada napiše zadnju rečenicu: "ja jako volim svoga razrednika", nema ljepšeg u životu. "-kaže.

Djeca se odriču kako bi pomogla tati!

A koliko poštovanje zaslušuje njihov učitelj, većina je đaka saznala tek na posljednjem satu nastave, prije njegovog odlaska u mirovinu. Tada im je ispričao svoju priču.

"Našao sam se slučajno na mjestu gdje se netko utapao. Ja sam napravio ono što sam smatrao da jer moja dužnost. Pomoći koliko mogu.".-objašnjava.

One su simbol borbe za radnička prava!

I to ne jednom nego nevjerojatnih devet puta. Ovaj je čovjek svoj život stavio na kocku kako bi spasio tuđi. U tom trenutku kaže, ne razmišljaš ni o sebi ni i opasnostima. Imaš samo jedan cilj.

U VIDEU pogledajte njegovu priču!

Ako ste se prepoznali u Zvonimirovoj priči, ako ste vi jedan od njegovih 9 :)…javite nam se. Volio bi vas čuti, znati gdje ste, jeste li sretni, imate li obitelj? Pomozite nam da mu ispunimo tu želju. Složit ćete se, on je to itekako zaslužio.

Provjereno.dnevnik.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice provjereno.dnevnik.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice provjereno.dnevnik.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se