Pretraži Navigation
Zatvori video

Priča o bolesti od koje ne želite oboljeti u Hrvatskoj

Brojni oboljeli od Lajmske bolesti diljem svijeta ne mogu doći do dijagnoze- uvjeravaju ih kako su hipohondri, da umišljaju ili čak da su psihički bolesni.

Leonarda i Gordana zaražene su ugrizom krpelja, ali im u Hrvatskoj nitko to nije dijagnosticirao.

Počelo je s bolovima u zglobovima, završilo s nepokretnosti. S napadima.Liječnici uvjeravaju Leonardu i njezinu obitelj kako je sve u njezinoj glavi.

Tešku priču ima i Gordana. Ugrizao ju je krpelj i imala je očitu promjenu na koži. Prvi dermatološki pregled i nalaz koji je upućivao na lajmsku bolest nitko nije shvatio ozbiljno. U nekoliko mjeseci je potpuno oslijepila, završila u invalidiskim kolicima. Dijagnosticirana joj je multipla skleroza i u tom je uvjerenju živjela 7 godina.

Upravo zbog ovakvih priča lajmska bolest postala je kontroverzna tema.Brojni oboljeli diljem svijeta ne mogu doći do dijagnoze- uvjeravaju ih kako su hipohondri, da umišljaju ili čak da su psihički bolesni.

I zato oboljeli po liječenje odlaze u inozemstvo!

Sezona je krpelja, a Provjereno donosi priču o Lajmska borelioza- bolesti od koje ne želite oboljeti u Hrvatskoj! Cijelu priču pogledajte večeras u 22:40!

Provjereno.dnevnik.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice provjereno.dnevnik.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice provjereno.dnevnik.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se