Pretraži Navigation

Vice Kuzmanić, mladić koji se svima uvukao pod kožu!

Tko ga god poznaje za Vicka Kuzmanića reći će samo jedno: on je poseban. Ali ne zato jer je mladić koji ima Down sindrom nego zato što svojom iskrenošću i toplinom Vice jednostavno osvaja i uz njega ne možete biti tužni.

Upoznali ste ga prije dva mjeseca u priči o PAPO programu, osmišljenom za uključivanje u društvo mladeži s Down sindromom. Program je to kojim ih se uči i osposobljava za pomoćne konobare, daje prilika da pokažu da i oni mogu.

>>Novac od izložbe daruje udruzi za Downov sindrom

Vice je tada bio jako uzbuđen jer pred njim je bio velik izazov. Na svečanoj su večeri on i njegovi prijatelji posluživali posebnog gosta, predsjednika Ivu Josipovića. Dok je on svoj dio posla obavljao ozbiljno i profesionalno, u Vrgorcu, njegovom rodnom gradu, obitelj i prijatelji s ponosom su u Provjerenom pratili svog Vicka. Jer za njega ne postoji nemoguće i Vice je puno više od mladića s Down sindromom.

 

"Da mnogi ljudi imaju ono što Vice ima, takvo srce, takvu otvorenost, takvu ljubav, ne bi nam nigdje bio kraj. Ne bi nitko nikoga nikad u životu mrzio" - trener Vladimir Bebek
Posjetili smo ga u njegovom rodnom Vrgorcu gdje u malonogometnom klubu ne propušta ni jedan trening. Suigrači i trener za njega imaju samo riječi hvale. Zato se prije svake utakmice ne propušta poseban pozdrav s Vickom.

 'Vicko je naše peto dijete. To je kao kad poslije pokera dama dobiješ jokera!' uz sramežljiv smiješak o svom Vici govori, kako ga on zove, njegov pape. On, mama Tereza i četiri starije sestre ponosne su na svoga brata. Kažu, povezao ih je i oplemenio, a sva ljubav koju mu pružite, vrati vam se višestruko.

>> Humanitarno - plesni projekt 'Možemo pokretom'

"Mi možemo učiti od njega i to najviše smo učili kako možemo voljeti druge ljude" - Tonka Jelavić, učiteljica
Od njega i uz njega svi su puno naučili. Ne samo u obitelji, nego u susjedstvu, gradu u kojem živi, klubu u kojem trenira. Zašto svi za njega kažu da je poseban i što i vi možete naučiti od Vice, pogledajte u priloženom  videu.

Provjereno.dnevnik.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice provjereno.dnevnik.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice provjereno.dnevnik.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se