Pretraži Navigation

Majka u 60-oj! Medicinsko čudo ili pokusni kunić liječnika?

Nevjerojatna priča iz Srbije! Nakon 15 godina pokušavanja Atifa Ljajić rodila izvantjelesnom oplodnjom.

„Samo da postanem majka, da imam svoje dijete. To mi je jedina želja bila i uvijek sam govorila: "Tražit ću profesore i doktore bilo gdje, ali samo da imam svoje dijete", govori Atifa Ljajić, žena koja je svoju Alinu rodila u 60. godini života.

Ovaj slučaj izazvao je mnoge kontroverze u Srbiji. Mnogi su skromnoj Atifi priskočili u pomoć, među kojima i gradska vlast Novog Pazara. S druge strane, bilo je i onih koji su na situaciju gledali s negodovanjem.

Među njima je i Atifin suprug Šerif Nokić, koji se ovoj trudnoći oštro protivio. Pokušavao ju je odgovoriti od te ideje, čak prijetio da će ju napustiti, ali ništa od toga nije ju spriječilo.

"Ja nisam želio bebu. Ona je par puta, dosta smo govorili. Ja imam četvero djece", govori Šerif.

Ja sad više bi volio imati puno unuka, nego da imam sinova i kćeri sad. Ovo su godine sad za unučad, je l'?" prepričava nam Šerif.

Priču o tome kako dijete nije začeto iz njezinih jajnih stanica Atifa jednostavno ne priznaje. Zakonski gledano u Srbiji, liječnik nije pogriješio, no etički?

Ovu nevjerojatnu priču pogledajte večeras u Provjerenom u 22:30!

Provjereno.dnevnik.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice provjereno.dnevnik.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice provjereno.dnevnik.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se