Pretraži Navigation
Zatvori video

Dati djetetu lijekove za smirenje kako bi ga mirno ovršili!

Prije dva mjeseca Provjereno je objavilo njezinu priču. Strah koji je sada prisutan još je veći nego tada. 27. lipnja dan je koji će ovoj majci i njezinu sinu zauvijek promijeniti život!

Uz skandaloznu presudu da će se dijete ovršiti i odvesti u Italiju, skandalozniji je samo upit sutkinje liječniku – može li se dijete sedirati kako ne bi bilo problema prilikom same ovrhe!

„On je jedno zdravo, normalno dijete koje nije pokazivalo nikakve znakove trauma i poteškoća. A u zadnje vrijeme povukao se u sebe, zna da se svašta događa oko njega. Zna da ga njegov tata želi odvesti od mame, prijatelja, škole i kluba“, govori potresena majka.

Ninina agonija traje već 6 godina otkada je sa sinom zbog psihičkog i fizičkog maltretiranja njegova oca pobjegla iz Italije.

Pogreška koju je tada učinila jest ta što bivšeg muža nije prijavila policiji. On ju je tužio za otmicu i pokrenuo postupak za skrbništvo.

Talijanski sud presuđuje da dijete pripada ocu. Dijete koje ne zna talijanski ocu koji ne govori hrvatski. Ocu kojega gotovo niti ne poznaje jer nije provodio s njim ni onih preporučenih 8 dana mjesečno.
Odluka postaje pravomoćna i sve se seli na splitski općinski sud.

„Čini mi se da se uime nekakve pravde vrši velika nepravda. Dijete živi u ozračju punom prijetnje da će se nešto strašno dogoditi, da će biti iščupano iz svoga doma i prebačeno u neki drugi dom! Na što to sliči?!“ komentira psihijatar Ivan Urlić.

 


O kome ovisi život i budućnost sedmogodišnjeg djeteta i kako će se ovaj slučaj završiti, pogledajte večeras u 22:15!

 

Provjereno.dnevnik.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice provjereno.dnevnik.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice provjereno.dnevnik.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se