Pretraži Navigation

Provjereno

Četvrtak 21.40

Ekipa Provjerenog kupila je dva komada mesa - svinjetinu i junetinu. Zatim ih je zapakirala na dva različita načina: u vakuumu te modificiranoj atmosferi. Nakon 5 dana stajanja oba komada mesa su pripremljena na roštilju. Gledatelji će saznati ima li razlike u okusu.

Stoka koja bez nadzora luta po tuđim njivama i vrtovima, a za koju vlasnici još dobivaju i države potpore je problem koji gotovo 15 godina muči stanovnike na području Sunje. Prijave policiji i inspekcijama dosad nisu urodile plodom. Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina pred kamerama Provjerenog priznao je kako u njegovom Ministarstvu postoji problem kontrole poticaja za uzgoj životinja ali i nekoordiniranosti između službi. Do kada će neodgovorni vlasnici životinja i dalje dobivati poticaje iz džepa građana?

Može li jedno dobro djelo pokrenuti lanac pomaganja? Nakon američkog filma 'Šalji dalje', o dječaku koji svijet želi učiniti boljim mjestom, projekt s filmskog platna preselio se u stvarni život. Lanac započinje pomaganjem trima osobama, a zauzvrat one moraju pomoći drugima. Provjereno donosi priču kako lanac pomaganja funkcionira u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj 45 tisuća osoba boluje od poremećaja u prehrani, a njih samo 120 registrirano je da se liječe. Razlog tome je velika stigmatiziranost osoba koje od toga boluju, ali i nepostojanje sustavnog liječenja. Provjereno donosi priče djevojaka koje su prošle kroz pakao bulimije i anoreksije.

Svaki deseti muškarac nakon 40. godine života priznaje da ponekad ima problema s potencijom, a gotovo 300 tisuća Hrvata u dobi od 40 do 70 godina ima erektivnu disfunkciju. Na tržištu postoji nekoliko desetaka lijekova za ovaj problem, no kako oni djeluju gledatelji će saznati u priči o lijekovima za potenciju.

Provjereno.dnevnik.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice provjereno.dnevnik.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice provjereno.dnevnik.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se